De Kanaalzone, een opkomende buurt in Brussel
De Brusselse Kanaalzone is aan een opmars bezig. Dankzij het kanaalplan ondergaat de zone een volledige metamorfose, en dat is goed nieuws voor investeerders. Investeren in deze opkomende buurt in Brussel kan bij Unibricks op twee manieren: in studentenkamers of sociaal vastgoed.
Als er één gebied is in Brussel dat snel evolueert, dan is het wel de Kanaalzone. Als antwoord op de explosieve bevolkingsgroei en om het stedelijke potentieel van dit gebied te ontginnen, is er een masterplan ontwikkeld. Nieuwe woonprojecten schieten uit de grond en dankzij het kanaalplan zal de zone een volledige metamorfose ondergaan. Zo komt er een verbinding met het verstedelijkt centrum, wat positieve gevolgen heeft voor de economie en ervoor zorgt dat ook het woonlandschap evolueert.
Aandacht voor groen en zwakke weggebruikers
Er mogen dan wel veel woonprojecten en andere nieuwe gebouwen ontstaan, in de Kanaalzone ligt de focus ook op de leefbaarheid. De buurt wordt een aantrekkelijke omgeving met groene troeven. Denk maar aan de aanleg van het Thurn en Taxispark en de geplande vernieuwing van het Saincteletteplein. Nu is dat nog een druk plein met veel autoverkeer, maar aan de cultuurtempel Kanal komt een uitgestrekt plein en maken wegen plaats voor een nieuwe esplanade voor voetgangers. De Brusselse regering investeert stevig in de Kanaalzone en focust daarbij op leef -en ontmoetingsruimtes in de hele zone.
Sociaal vastgoed
In één van de meest dynamische plaatsen van de hoofdstad schieten tal van projecten uit de grond, maar veel sociale woningen zijn daar niet bij. Met Waterfront 35 kiest Unibricks voor sociale huisvesting in de Brusselse Kanaalzone. Investeren in sociaal vastgoed betekent gewaarborgde huuropbrengsten in een opkomende buurt met een realistisch zicht op meerwaarde.
De Kanaalzone werd vroeger overheerst door industrie en handel. Het industriële erfgoed biedt veel mogelijkheden, zoals het oude pakhuis dat ontwikkeld is tot Thurn & Taxis: een evenementenlocatie, bedrijvencentrum en woonwijk.
Studentenvastgoed
Ook de universiteiten en hoge scholen hebben hun weg gevonden naar de Kanaalzone en toch kent Brussel een tekort van 9.500 studentenkoten. Met studentenvastgoed Unest Erasmus speelt UNEST in op dat tekort. Het complex met 119 kamers wordt gebouwd in de Moderne Schoolstraat in Anderlecht. “We hebben deze locatie gekozen omdat zich op minder dan 4 kilometer maar liefst 7 universiteitscampussen bevinden. Het complex heeft de ideale ligging, zowel voor investeerders als voor studenten”, zegt Sander Vermeulen (CEO van UNEST). Ecologisch bouwen staat centraal met speciale aandacht voor bouwmaterialen en energie. Investeren in studentenvastgoed in een opkomende buurt in onze hoofdstad is een goede belegging. Door de evolutie van de Kanaalzone zal de waarde van uw vastgoed alleen maar stijgen.
Waarom nu investeren in de Kanaalzone?
De Brusselse Kanaalzone ondergaat momenteel een echte metamorfose. Pleinen worden heraangelegd, universiteiten zorgen voor een jonge dynamische bevolking en er is heel veel aandacht voor groen en voor de leefbaarheid van de omgeving. Wie nu investeert doet dat nog aan een aantrekkelijk tarrief. Zodra de opwaardering voltooid is, zal je een stuk dieper in de buidel moeten tasten voor hetzelfde vastgoed.
Benieuwd naar onze projecten in de opkomende buurt in Brussel? Bekijk hier ons studentenvastgoed UNEST en het sociaal vastgoed Waterfront 35.